DANI 996 | 15.07.2016.

Tamara Nikčević

Piše: Tamara Nikčević

Nisam Vučića pitao ni za Mladića ni za Karadžića

Intervju dana

Muamer Zukorlić

Nisam Vučića pitao ni za Mladića ni za Karadžića

Bivši glavni muftija IZ-a u Srbiji, sada poslanik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka u srbijanskom parlamentu, objašnjava zašto mu prijeti ISIL, ko sve osporava njegov izbor za predsjednika skupštinskog Odbora za nauku, obrazovanje, tehnološki razvoj i informatičko društvo i šta će učiniti u slučaju da Agencija za borbu protiv korupcije, postupajući po zahtjevu Demokratske stranke, utvrdi da je kao šef spomenutog parlamentarnog odbora i predsjednik Savjeta Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, u sukobu interesa

“To što je Demokratska stranka od Agencije za borbu protiv korupcije zatražila da utvrdi da li sam kao predsjednik parlamentarnog Odbora za nauku, obrazovanje, tehnološki razvoj i informatičko društvo u sukobu interesa, budući da sam i predsjednik Savjeta Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, sa pravne strane nije sporno, ali jeste sa moralne. Naime, upravo su nervoza i histerija koju Demokratska stranka posljednjih dana pokazuje dokaz da je ta partija dugo bila u slojevitom konfliktu interesa, te da je zloupotrebljavala i dosadašnju poziciju predsjednika Odbora i svoj uticaj na pojedine članove Akreditacione komisije i drugih tijela”, kaže Muamer Zukorlić.

DANI: U pismu Agenciji za borbu protiv korupcije poslanica DS-a Aleksandra Jerkov kaže da ste “osnivač i predsednik Saveta Univerziteta koji godinama ne uspeva da se akredituje i koji godinama izdaje nevalidne diplome”. Šta ovdje nije istina?

ZUKORLIĆ: Priča o nevalidnim diplomama je čista laž.

DANI: Kako je laž? Ako Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru nema akreditaciju, kako diplome stečene na tom Univerzitetu mogu biti validne?

ZUKORLIĆ: Budući da je još 2002. Vlada Zorana Đinđića dala saglasnost za osnivanje ovog univerziteta, Vlada Aleksandra Vučića je, reagujući na brojne zloupotrebe DS-a u raznim regulatornim tijelima, uključujući i Agenciju za akreditaciju, u oktobru 2015. potvrdila da su sve isprave i sve diplome Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru validne.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.