DANI 987 | 13.05.2016.

Ajla Terzić

Piše: Ajla Terzić

Mogu li se SAD prilagoditi Donaldu Trumpu?

Kuda ide Amerika

Put od Pete avenije do Ovalnog ureda

Mogu li se SAD prilagoditi Donaldu Trumpu?

Najistaknutija republikanska porodica Bush odbila je da podrži Trumpa za predsjednika i tako mu zadala priličan udarac ako je to uopšte moguće u slučaju Trumpa

Dok Barack Obama poručuje da će od “commander in chief” postati “couch commander”, tj. da će umjesto vrhovnog zapovjednika od jeseni biti zapovjednik s kauča, odnosno, dok on svoju ozbiljnu retoriku mijenja za šaljivu, Donald Trump pokušava da čini upravo suprotno, moguće jer je njegova trenutačna pozicija blizu Obaminoj sadašnjoj.
Donald J. Trump je vjerovatno najizvjesniji predsjednički kandidat iz redova republikanaca na američkim izborima. Ovo bi bila puka činjenica da nije fragmentacije unutar stranke, po kojem su i njeni vlastiti članovi osupnuti na samu ideju da Trump zauzme Ovalni ured. O podijeljenosti nacije govori i anketa koju su skoro uradili medijska kuća CNN i ORC (Opinion Research Corporation) a u kojoj je učestvovala 1.001 odrasla osoba, među kojima je 890 registrovanih glasača, u periodu od 28. aprila do 1. maja.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.