DANI 987 | 13.05.2016.

Tamara Nikčević

Piše: Tamara Nikčević

Beli je sretan spoj Vučića, Putina i Palme

Intervju dana

Stevan Vlajić

Beli je sretan spoj Vučića, Putina i Palme

Portparol Pokreta Sarmuprobonisi objašnjava kako je taj nedavno formirani pokret iz Mladenovca uspio da osvoji čak trinaest odborničkih mjesta u lokalnom parlamentu, koja su im tri političara poslužila kao model za pravljenje izmišljenog lika Ljubiše Preletačevića Belog i po čemu će njegova generacija, koja je, kako kaže, u školu krenula mjesec nakon genocida u Srebrenici, zauvijek pamtiti devedesete

DANI: Kako ste uopšte došli na ideju da formirate građanski pokret Sarmuprobonisi?

VLAJIĆ: Ista ekipa koja je fromirala pokret Sarmuprobonisi (SPN) - nas desetak - početkom 2016. počela je da snima i da na YouTubeu postavlja klipove satiričnog sadržaja, koji su nailazili na odličan prijem u gotovo svim zemljama bivše Jugoslavije. Podstaknuti tim uspehom, došli smo na ideju da kao grupa građana formiramo odborničku listu Sarmuprobonisi i da se 24. aprila kandidujemo na lokalnim izborima u beogradskoj opštini Mladenovac. Bilo nam je jasno da se među građanima koji su gledali i komentarisali to što radimo oseća nezadovoljstvo postojećim stanjem, pa smo odlučili da tu energiju pokušamo da usmerimo na nešto dobro i korisno.

Lik budućeg lidera pokreta Ljubiše Preletačevića Belog napravili smo po svim poznatim treš pravilima.

DANI: Šta to znači?

VLAJIĆ: Ljubiša Preletačević Beli je “srećni spoj” Aleksandra Vučića, Vladimira Putina i Dragana Markovića Palme, živopisnog gradonačelnika Jagodine, kome su, kako je jednom rekao, izuzev Beethovena i Chopina, na porodičnim slavljima svirali svi najznačajniji muzičari današnjice.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.