DANI 972 | 29.01.2016.

Saša Rukavina

Piše: Saša Rukavina

BiH kao takva, jamči Čović

Sedmi dan

BiH kao takva, jamči Čović

Nema ovdje ništa nejasno i sporno: "Prema načelima zastupničke demokracije, ako isključite predstavnike jednog naroda, to je kao da ste isključili cijeli taj narod"? Pa onda: "Hrvati su povijesna, ustavna, zakonska i društvena činjenica u ovoj zemlji, tako će i ostati." I ovo: "Bez Hrvata kao ravnopravnog naroda BiH ne postoji kao takva"...

Sve ovo izrekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović u opsežnom, haman pa programatskom intervjuu bh. izdanju Večernjeg lista, govoreći o budućim izmjenama izbornog zakonodavstva i ustavno-teritorijalnog uređenja BiH i Federacije.

Fakat, šta je to toliko u ovoj zemlji naopako, pa da šef jedne stranke (makar i sa hrvatskim predznakom) i tekući prvi čovjek vrhovne izvršne vlasti države, mora ovo ponavljati? Naravno da kad isključiš predstavnike jednog naroda, isključuješ i cijeli narod, naravno da su Hrvati... činjenica i naravno da bez njih nema BiH.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.