DANI 937 | 29.05.2015.

Svetlana Cenić

Piše: Svetlana Cenić

Patriota do patriote i na kraju bankrot

Osmatračnica Kastel

Patriota do patriote i na kraju bankrot

E fino. Čuli smo da ima "agregat za smjenu", da je "senzibilirana Svjetska banka", "imputiraće se mjere", da će biti stranih savetnika, da svugde u svetu šefovi partija upravljaju vladama i ministrima, a od oba premijera poruka je više nego jasna: treba pomoć stranaca. Složno do stranih para i konsultanata. Koje ćemo, takođe, otplaćivati, a može biti da će neke finansirati matične vlade. Dvadeset godina nakon potpisa Daytonskog sporazuma! Dva-de-set!

Ja sam otpisala ovu godinu. Jeste da je tek maj, ali sam je već stavila u prošlo svršeno vreme, jer dok sačekamo strance da kažu domaćima, prođe godina. U maju već pogledavamo na leto, u kojem se pauzira i odmara, da li na onoj jahti bahanalija, koju pomenu Ministar bezbednosti, ili nekoj drugoj destinaciji, sasvim svejedno. Nama bahanalije ne ginu kako god okreneš: što nacionalne, što kreditne, kao posledica ovih ostalih na jahti i jahtama. Onda eto jeseni, pa dok se zahukta, pa pokuša novi zakon o radu usvojiti, eto zime, a onda niski start za lokalne izbore. Ako ne bude i još kakvog terorizma i ugroženosti.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.