DANI 924 | 27.02.2015.

Saša Rukavina

Piše: Saša Rukavina

Platna lista

Sedmi dan

Platna lista

Draga mama, draga punice, ne brinite: dok je ovako i dok radim u Danima, vaše su penzije sigurne. Pogledao sam svoju platnu listu i sabrao da što meni, što mom poslodavcu za PIO uzmu taman vaše dvije penzije.

Dobro, haj'mo bez zezanja. Pošto mrzim papire na kojima pišu brojke, fakat nisam uzimao svoje platne liste. Jer, ono što me zanima, piše mi na bankomatu, ono što državu zanima ja ionako ne razumijem i to je to. Ok, jesam nekad davno, u jednoj drugoj firmi, zbog nekog kredita uzeo listu, pogledao je i zijanio se koliko država uzme nama dvojici, meni i poslodavcu, ali davno bilo pa zaboravio, a i huja me prošla.

Da se ponovo upustim u tu avanturu, nagnale su me reakcije Adisa Arapovića iz CCI-ja i Alije Remze Bakšića iz (nekog od) Udruženja poslodavaca na izjavu direktora Porezne uprave FBiH Midhata Arifovića da je BiH zemlja sa najnižim poreznim stopama u regiji.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.