DANI 910 | 21.11.2014.

Svetlana Cenić

Piše: Svetlana Cenić

Kolac naš nasušni

Osmatračnica Kastel

Kolac naš nasušni

Eto nemačko-britanske inicijative, a eto i nas. Oni o Evropskoj uniji, mi na poslaničkoj pijaci. Koliko košta poslanik? Valjda ćemo saznati nakon veštačenja ovog audio zapisa naše premijerke i njene partijske drugarice, šta li je već. Poslanik po kili žive vage izgleda vredniji nego svi poplavljeni zajedno.

Malo o inicijativi i nekoliko pitanja, ako mi je dozvoljeno.

Što pre formirati vlast, kažu. Eh, nisu znali da kod nas radi kvantaška poslanička pijaca. Dakle, kad završimo posao na pijaci, pa po tezgama poredamo izabrane i oni, kao, da potpišu nešto.

Pitanje broj dva: ko će nadgledati izvršenje? Jer, toliko godina gledamo ono “trebalo bi...”, “opredeljeni za...”, “moramo...”, da svi znamo šta treba i šta mora, samo ne znamo kako i s kim. Imati, a nemati.

Pitanje broj tri: zašto potpisivati obavezu na nešto što je presuda? Jer, bojim se da ne uvedemo praksu da za bilo koju presudu moraš potpisati i da ćeš je izvršiti, pa bi to bila nova svetska sudska praksa. Presuda u slučaju Sejdić&Finci je obavezujuća, koliko se ja razumem.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.