DANI 905 | 17.10.2014.

Svetlana Cenić

Piše: Svetlana Cenić

Svi naši pobednici i gubitnička država

Osmatračnica Kastel

Svi naši pobednici i gubitnička država

Naravno da je vic dana kad Mićko priča o prljavoj kampanji i kako su oni bili korektni, pristojni ili šta već. Putin, Emir, Patrijarh, budžet, avioni, helikopteri, nekakvi spomenici, kozaci, fantomski Vučić, nebrojeno konkursa i zapošljavanja, pretnje, ucene, uvrede... i opet tesno. O Mićku, uostalom, najbolje govore mladi lavovi nezavisne (od koga?) socijaldemokratije, mada bi bolje bilo reći hijene, a ne lavovi kad se pogleda pisanje jedne od perjanica mladih Antonić prezimena. U originalu: “Hvala braći Hercegovcima na pojačanoj podršci SNSD-u, a što se tiče ovih govana iz Šamca, Broda, Modriče i ostalih poplavljenih mjesta čiji su gradovi obnovljeni za mjesec dana, isplaćene kartice pomoći itd., njima želim dosta kiše i mekanih nasipa.” Ovakvim treba da se prepustiš da rade za opšte dobro?! Ma, osvrtanje na sve četiri strane, mere opreznosti u vidu pancira, šlema i izbegavanje šetnje u večernjim časovima!

Cvijanović? Eh, ne bih da ponavljam ono što sam već napisala: izabrala je da se preziva Dodik u kampanji, njegovom retorikom pobrisala ono “dama”, a ljudi su se opredeljivali protiv nje, a ne toliko za Ivanića. U prilog tome govori podatak da PDP nije povećao broj glasova, a da je Ivanić ipak pobedio. Rekoh u nekom od prethodnih brojeva da se ne uči na rezultatima prošlih izbora, pa nije čudo što je više glasova dobio u Novom Gradu (gde je vlast SNSD) nego u Trebinju (njegov PDP). Priča o tome da su bošnjački glasovi presudili imbecilna je, blago rečeno, jer Bošnjaci i Hrvati u RS-u i ne mogu glasati ni za koga drugog osim za srpskog člana Predsedništva. Naravno da su iz SNSD-a sebe hvalili hrvatskim glasovima, valjda hrišćanska solidarnost, koja je naročito bila vidljiva u ratu u Hrvatskoj.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.