DANI 884 | 23.05.2014.

Ðorđe Krajišnik

Piše: Ðorđe Krajišnik

Dodik u mulju do grla

poplave

Veslanja uprazno predsjednika Republike Srpske

Dodik u mulju do grla

Milorad Dodik je potpuno pogubio vezu s realnošću. Više od svih drugih bh. političara Mile je skrenuo ne samo s Lajkovačke nego sa svih pruga. Zamantalo mu se,valjda, i zavrtilo od letenja helikopterom tamo-vamo i počinje da klizi u mulj, kopajući sve dublje i dublje

U danima kada je Bosna i Hercegovina doslovce poharana stravičnim poplavama i dok je neizvjesnost svakog novog dana jedina izvjesnost u ovakvoj situaciji, ne prestaju i ne jenjavanju nijednog trenutka politička prepucavanja. Predizborna kampanja permanentno je u zamahu. U trenutku dok se zbrajaju mrtvi, dok se pokušavaju uopšte pojmiti razmjere katastrofe koja nas je opustošila, na momente se čini gore nego što je bilo nakon četverogodišnjeg rata, politički pregaoci u bh. vlasti uveliko, uz mulj i leševe, prikupljaju glasove za predstojeće oktobarske izbore.

Ako do njih uopšte dođe. Na snazi je apsolutna, radikalna, pomućenost razuma, u kojoj su politički predstavnici bh. građana izgubili sve obzire, izgubili osjećaj za realnost, za empatiju i elemetarne uzuse pristojnosti. Uz izuzetke, koji zaista pokušavaju pomoći. Ali na najvišim nivoima vlasti u BiH ogleda se apsolutna smušenost, neznanje, nesnalaženje i nesposobnost da se rukovodi zemljom u ovako specifičnim i teškim okolnostima.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.