DANI 884 | 23.05.2014.

Ðorđe Krajišnik

Piše: Ðorđe Krajišnik

Ni zajednički dan žalosti

Fokus

Neodgovornost, bahatost i arogancija političara

Ni zajednički dan žalosti

Građani BiH, jedinstveni u svojoj nesreći, ali i u svojoj ljudskosti, imali su odvojene dane žalosti. Vlada RS-a je proglasila Dan žalosti za nastradale na teritoriji ovog entiteta, dok je Vlada FBiH proglasila Dan žalosti na teritoriji koju ona kontroliše. Što predstavlja jedan od najužasnijih primjera kako političke strukture na svaki način nastoje razdvajati ljude

Poznato je već u kojoj mjeri su građani iz cijele BiH pokazali solidarnost u poplavama koje su zadesile našu zemlju. Kao i koliko su nesebično jedni drugima pomagali i još uvijek pomažu, i pomagaće dok god se ne uspostave uslovi da svi oni koji su ostali bez svojih domova i koji su ugroženi ne budu zbrinuti.

S druge strane, koliko su bh. političari nezainteresovani za sudbinu građana i strahote kroz koje su prošli, kao i koliko su i dalje podijeljeni, potvrđuje skandalozna činjenica da nisu bili u stanju donijeti ni odluku da se na teritoriji cijele BiH proglasi jedinstven Dan žalosti. Ne, za njih to nije bilo moguće. Jer su, valjda, nastradali u Republici Srpskoj manje nastradali od onih u Federaciji BiH, dok su nastradali u Federaciji BiH manje nastradali od onih u Republici Srpskoj.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.