DANI 882 | 09.05.2014.

Srđan Traljić

Piše: Srđan Traljić

Ko nije sa nama, on je naš protivnik

republika srpska

Salto mortale Zdravka Krsmanovića

Ko nije sa nama, on je naš protivnik

Nastavak kolektivnog samoubistva opozicije u Republici Srpskoj predstavlja odluka Nove socijalističke partije Zdravka Krsmanovića, koja je napustila Socijalističku partiju RS-a zbog “desničarenja”, da se ujedini sa strankom desnog centra, Narodnim demokratskim pokretom Dragana Čavića

Najveći problem opozicije u Republici Srpskoj nije samo u njenom hroničnom nesporazumu s narodom, nego u okorjeloj ofucanosti kako njenih kadrova, tako i njenih programskih rješenja. Njima kao da još niko nije rekao za svjetsku ekonomsku krizu koja je počela 2008, pa su tako svoje programe prilagodili okolnostima koje su vladale u BiH i svijetu davno prije njenog početka. Umjesto inovativnih programskih rješenja i isturanja novih, svježih kadrova na političku scenu, opozicija se objedinila oko jednog i jedinog cilja – rušenja aktuelne vlasti, koje je na ovaj način samo sebi postalo svrha. Nema ni govora o novim licima na političkoj sceni, samo su se, manje-više, izmirili stari, olinjali politički zombiji, i vaskrsle neke utvare sa političkog čistilišta, poput Milanka Mihajlice iz SRS-a.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.