DANI 877 | 04.04.2014.

Vuk Bačanović

Piše: Vuk Bačanović

Ima li kajanja poslije vladanja

Politika

Programska konvencija SDP-a BiH

Ima li kajanja poslije vladanja

Socijaldemokrati, dakle, nisu ni na čijoj strani. Kada je iskazivanje nezadovoljstva njihovom vlašću u pitanju uglavnom bezopasno, onda će, “pragmatično”, biti na strani nezadovoljne mase, a kada masa pokaže zube, onda su najednom na strani države i brane njene tekovine i proslavljenu istoriju. Ni tamo ni onamo, baš kao utvare iz predvorja Danteovog pakla, koje, za kaznu što su bili bezveznjaci i prelivode, šutaju i anđeli i demoni i pravednici i zlikovci

Programska konvencija SDP-a, koja je u kuloarima bila najavljivana kao prilika kada će svi članovi SDP-a, kao i oni koji to nisu, imati priliku da kažu šta misle o stanju unutar partije, kao i njene troipogodišnje vladavine, na kraju se svela na puki kontinuitet dosadašnje prakse partijskog vodstva. Samohvale, samohvale i još samohvala do onog stepena u kojem i tobožnje samokritike nisu ništa drugo nego vrhunac samohvale zbog tobožnjeg mučeništva partijskih kadrova u borbi sa zlim silama, pogotovo onih koje su se usudile da zapale Predsjedništvo BiH. I sve to vodi Segmedina Srna i to u stilu izbora za Miss programa neke “nezavisne” TV kuće.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.