DANI 877 | 04.04.2014.

Vuk Bačanović

Piše: Vuk Bačanović

Ne možete vikati nama je dobro, a građani se bune

Intervju

Selim Bešlagić

Ne možete vikati nama je dobro, a građani se bune

Nekadašnji načelnik Tuzle, član GO SDP-a za Dane govori o partijskoj konvenciji, politici SDP-a u protekle tri godine, uspjesima, greškama, protestima, plenumima, odljevu partijskih kadrova i budućnosti socijaldemokratije u BiH

DANI: Gospodine Bešlagiću, nedavno je okončana Konvencija SDP-a. Mnogo toga je rečeno, izrečene su mnoge samohvale i samokritike koje to baš i nisu. Kakva je Vaša ocjena tog skupa kao starog SDP-ovca?

BEŠLAGIĆ: Kad se radi o istupu na Konvenciji, prije svega mislim da je Konvencija sadržavala jednu notu samokritike i ja sam u odnosu na dosadašnje stanje zadovoljan. Šta je moguće? Dobili smo zadatke da se izađe pred građane i da objašnjenje o svim pitanjima. I, ako treba, i onoga zbog čega se ulazilo u koaliciju u koju se ulazilo. Znate da ja nisam bio za to. Ali, takva je odluka i to treba ispoštovati.

Za mene je najveća nepoznanica da li su građani, a prije svega simpatizeri SDP-a i sami članovi SDP-a, zadovoljni ovim što smo mi postigli. Bila bi najveća, ja bih rekao, katastrofa za Bosnu i Hercegovinu ukoliko građani ne bi izašli na izbore i ukoliko bi u takvim uslovima pobijedili, ja bih rekao totalno crni i koji bi mogli Bosnu i Hercegovinu da dovedu u još težu situaciju. Znači, jednostavno, mislim da će SDP smoći snage, hajde da kažem svi članovi SDP-a, da izađu i ponašaju se onako kako smo se dogovorili. A nakon izbora ćemo napraviti jednu detaljniju analizu i najvjerovatnije ocijeniti ono što će rezultati pokazati.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.