DANI 843 | 09.08.2013.

Tamara Nikčević

Piše: Tamara Nikčević

Vučić se Srbiji predstavio kao Robin Hood

Intervju

Vesna Rakić-Vodinelić

Vučić se Srbiji predstavio kao Robin Hood

Profesorka beogradskog Pravnog fakulteta Univerziteta Union i predsjednica Političkog saveta Nove stranke govori o prošlonedjeljnoj rekonstrukciji kabineta Ivice Dačića i o pritiscima na pravosuđe od strane prvog potpredsjednika Vlade Srbije, Aleksandra Vučića

Na višemjesečno licitiranje srbijanskih medija o tome kome će se od svojih ministara premijer Ivica Dačić uskoro zahvaliti na saradnji, prošle nedjelje je konačno stavljena tačka. Iz kuće Velikog brata – kako je rekonstrukciju Dačićevog kabineta nazvala profesorka Pravnog fakulteta Univerziteta Union i predsjednica Političkog saveta Nove stranke, Vesna Rakić-Vodinelić – izašlo je ukupno devet ministara. Među njima i sva tri Ujedinjenih regiona Srbije, čime je stranka sada već bivšeg ministra finansija i privrede, Mlađana Dinkića, faktički prestala da bude dio vladajuće većine u Skupštini Srbije. Uprkos činjenici da je kabinet premijera Dačića ostao bez jednog broja “slabo vidljivih” i prilično nepopularnih ministara, malo kome je jasno zašto je srbijanska Vlada uopšte rekonstruisana. Da li je riječ o unutarstranačkim bitkama, pokušaju promjene dosadašnje politike ili o, kao što to tvrdi profesorka Rakić-Vodinelić, prostom “zamajavanju i sluđivanju građana Srbije”?

“Rekonstrukcija Vlade Srbije je reality show koji traje još od februara i čiji je cilj zabava i zamajavanje i onako sluđenih i očajnih građana Srbije” – kaže Vesna Rakić Vodinilić. “Međutim, za razliku od, recimo, Velikog brata, u kome postoje kakva-takva pravila za izbacivanje, ovde se – iako im je to dužnost – niko od političara nije ni potrudio da građanima objasni šta su želeli, a šta su u stvarnosti postigli učinjenom rekonstrukcijom.”

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.