DANI 843 | 09.08.2013.

Darko Omeragić

Piše: Darko Omeragić

Šta Peljto (ne) zna o građevinarstvu

hidrogradnja

Nekad gigant, danas podizvođač

Šta Peljto (ne) zna o građevinarstvu

Sindikalci od Vlade FBiH traže igru otvorenih karata i obećanje da mala privatizacija nije početak velike privatizacije s ciljem da se neko dočepa novca za koji se pretpostavlja da ga Hidrogradnja ima u inostranstvu

Radnici Hidrogradnje potpuno su izgubili povjerenje u menadžment kompanije na čijem je čelu Džemal Peljto i od Vlade FBiH koja je većinski vlasnik traže da u Nadzorni odbor i na mjesto direktora postave nove ljude koji će nekadašnjem privrednom gigantu pomoći da dođe do pravih poslova.

Predsjednik Sindikata Hidrogradnje Redžep Tufekčić za Dane je rekao kako će od Vlade FBiH zatražiti garancije da će novac od planirane prodaje zgrade Direkcije kompanije koja se nalazi u sarajevskoj ulici Hamdije Kreševljakovića 19 biti usmjeren u vraćanje dugova fondu PIO/MIO FBiH na ime doprinosa za radnike Hidrogradnje. Odluku Nadzornog odbora kompanije o prodaji zgrade prije nekoliko dana podržala je i Vlada FBiH, a procjenjuje se da objekat vrijedi najmanje 19,2 miliona KM, dok dug prema PIO/MIO iznosi oko 13 miliona KM.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.