DANI 839 | 12.07.2013.

Dejan Moncaj

Piše: Dejan Moncaj

Grasschanica is in the house!

Reportaža

Gračanica Flavour Fest 2013.

Grasschanica is in the house!

Prošle sedmice u Gračanici je održan peti po redu Flavour Fest na kojem su, kao glavne “zvijezde”, nastupali beogradski “hevi andergraund“ reperi, Bvana iz Lagune i Mikri Maus, a koji su sa svojim prvim zajedničkim albumom 50 evra micc, najblaže rečeno. napravili haos na rap sceni nekog, nazovimo ga ex-Yu govornog područja. Pored spomenutih, na petom gračaničkom Flavour Festu nastupili su i Frenki, Baga Sound iz Tuzle, Grasshcanica Records (lokalni rap duo), Dirty Angelz Crew – breakdance skupina iz Tuzle, Mladen Tomić iz Banje Luke, John Doe iz Tuzle...

U razgovoru sa Amirom Maglajlijom, predsjednikom Udruženja ANEA MG koji je i organizator Flavour Festa, saznali smo da je koncept ovog muzičkog festivala, koji se svake godine održava u Gračanici, predstavljanje sva tri “urbana” muzička žanra, odnosno, elektronske, hip hop i rock muzike gračaničkoj publici.

Glavne zvijezde

“Ove godine smo malo slabiji sa rock programom, pa smo se bazirali na preostala dva žanra. Prvi dan, nešto formalniji, zvanično je i otvorenje festivala praćeno nekim programom u toku dana. Nastupila je breakdance skupina iz Tuzle, Dirty Angelz Crew, koja je u bašti našeg omladinskog centra održala radionicu breakdancea za mlade. Pored toga imali smo projekcije digitalnih priča koje su snimali naši volonteri. Te priče su govorile o socijalnim problemima u državi i lokalnim sredinama. Uz to naša dva volontera imala su i akustičnu live svirku i imali smo izložbe dva udruženja iz Gračanice, UG Futura i UG Gračaničko keranje”, kaže Maglajlija dodajući da je petak planiran kao hip hop noć.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.