DANI 839 | 12.07.2013.

Majda Tatarević

Piše: Majda Tatarević

I poslije Lipovače Lipovača

Ostalo

UNSKO-SANSKI KANTON

I poslije Lipovače Lipovača

Općina Bihać od najperspektivnije do “općine slučaj”

Prošle sedmice izabran je novi predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a USK – Hamdija Lipovača, koji je bio jedini kandidat, a koji je smijenjen prije nešto više od godinu zbog, kako su tada tvrdile njegove stranačke kolege, loših izbornih rezultata, loših rezultata rada odbora i kriminala. Očito su se, u međuvremenu, predomislili iako je upravo u tom periodu otvorena istraga protiv Lipovače, a FUP protiv njega podnio prijavu. Kako je Lipovača kupio glasove SDP-a?

Prošle sedmice je na Izbornoj konferenciji Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije Unsko-sanskog kantona, uz prisustvo pozvanih (i podobnih) SDP-ovskih pristaša iz svih općina Unsko-sanskog kantona, za predsjednika Kantonalnog odbora izabran – jedini predloženi kandidat, prvi čovjek USK Hamdija Lipovača.

Lobiranje

Kantonalni odbor SDP-a USK i predsjednik Hamdija Lipovača smijenjeni su većinom glasova 21. februara 2012. godine na Izvještajnoj konvenciji ove stranke u Cazinu. Desilo se to nakon što je Lipovača podnio izvještaj o radu Kantonalnog odbora SDP-a u protekle dvije godine, poslije čega je uslijedila višesatna rasprava na kojoj su delegati izrazili nezadovoljstvo radom odbora, posebno kada je u pitanju implementacija izbornih rezultata. Lipovača je tokom rasprave napustio sjednicu, a nekoliko sati kasnije njemu i ostalim članovima Kantonalnog odbora Stranke izglasano je nepovjerenje.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.