DANI 1081 | 01.07.2020.

Jasmin Tajić

Piše: Jasmin Tajić

Da li je Šeranić ubio i ono malo našeg fudbala?

Sport

Kako će prekid sezone uticati na najvažniju sporednu stvar na svijetu?

Da li je Šeranić ubio i ono malo našeg fudbala?

BH Telecom Premijer liga BiH i Kup BiH prekinuti su, jer Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske nije dozvolilo da se sportska takmičenja na području ovog entiteta igraju prije 1. jula

I dok se veliki broj fudbalskih takmičenja širom Evrope, ali i ostatka svijeta nastavlja igrati, to nije bio slučaj u Bosni i Hercegovini. Doduše, naša zemlja je rame uz rame s Francuskom, Nizozemskom i Belgijom, u kojima su također prekinuta fudbalska takmičenja.
Glavni razlog za prekid sezone BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine je taj što se u Republici Srpskoj sportska takmičenja nisu mogla igrati do 1. jula, a potom je taj rok produžen do 6. jula i sve to zbog Covida-19, koji ne jenjava u BiH ni s početkom ovog mjeseca.

Stranački pritisak

Iako se u jednom trenutku činilo da bi se u BiH ovog ljeta mogao igrati nastavak prekinute sezone 2019/20, svi planovi su propali i nije bilo šanse da se liga nastavi. Postojalo je više scenarija po kojima se liga mogla nastaviti, ali je teško bilo predvidjeti sve ono što nas čeka u budućnosti.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.