DANI 1081 | 01.07.2020.

Đorđe Krajišnik

Piše: Đorđe Krajišnik

Na jug, na jug! Idemo na jug!

opservatorij

Sarita Vujković selektorica 30. memorijala Nadežde Petrović

Na jug, na jug! Idemo na jug!

​Prof. dr. Sarita Vujković, muzejska savjetnica i direktorica Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, izabrana je za ovogodišnju selektoricu 30. memorijala Nadežde Petrović u Čačku.
“Odabir Sarite Vujković za selektora od stručnog Savjeta Memorijala podrazumijevaće i pozicioniranje institucije Muzeja savremene umjetnosti RS-a kao partnera u realizaciji ove prestižne manifestacije te će tako kustos MSURS-a Mladen Banjac preuzeti dužnost asistenta selektora, a grafički dizajner MSURS-a Nemanja Mićević biće zadužen za total-dizajn 30. memorijala.

Umjetnička platforma

Važno je istaći interresornu saradnju Muzeja i organizatora manifestacije Umetničke galerije ‘Nadežda Petrović’ Čačak, koja će pored realizacije ove kompleksne izložbe, u narednom periodu s partnerima na projektu stvarati i svojevrsnu umjetničku platformu koja će kroz raznovrstan prateći program i aktivnosti predstavljati otvoreno mjesto za dijalog s umjetnicima i publikom i potvrditi značaj ove manifestacije na mapi kulturnih dešavanja u regionu”, saopšteno je iz MSURS-a.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.