DANI 1081 | 01.07.2020.

Đorđe Krajišnik

Piše: Đorđe Krajišnik

“Lejla” u izdanju izdavačke kuće Miles High Records

opservatorij

Novi album Sinan Alimanović International Banda

“Lejla” u izdanju izdavačke kuće Miles High Records

Novi album Sinan Alimanović International Banda, pod naslovom “Lejla”, objavit će izdavačka kuća Miles High Records iz New Yorka.
Riječ je o rafiniranoj izdavačkoj kući jazz provenijencije, u vlasništvu multiinstrumentaliste, kompozitora i profesora na The Julliard School, Marka Shermana, autora koji je ostvario saradnju s nekim od najbitnijih umjetnika 20. i 21. vijeka kao što su Leonard Bernstein, Liza Minnelli, Tony Bennett, Michael Brecker, Wynton Marsalis…

Dugo putovanje

Naime, višestruko nagrađivani bosanskohercegovački pijanist, kompozitor, dirigent, aranžer i profesor Sinan Alimanović potpisao je ugovor s izdavačkom kućom Miles High Records početkom godine te će novi nosač zvuka biti objavljen za svjetsku javnost u septembru 2020. godine.
Novi album bosanskohercegovačkog jazz ambasadora Sinana Alimanovića nosi naziv po kompoziciji “Lejla”, nastaloj za vrijeme rata, 1992. godine u Sarajevu, a koju je Alimanović posvetio kćerki Lejli Alimanović.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.