DANI 1077 | 01.03.2020.

Fatima Fazlagić - Hastor

Piše: Fatima Fazlagić - Hastor

Bit će Afan reprezentativac

pravi heroji

Kraj bolničkog liječenja nije i kraj bitke

Bit će Afan reprezentativac

U svijetu je 15. februara obilježen Dan borbe protiv raka kod djece. Umjesto da mi tu nešto pametujemo, zamolili smo prijatelje iz Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka da nam dozvole da iz biltena kojeg su pripremili za 15. februar prenesemo priču nekoga ko je tu bitku dobio, a borbu nastavlja. Naprosto, šta bolje od priče danas četrnaestogodišnjeg Afana Habibovića i njegove porodice može pokazati da nema bezizlaznih situacija? Habibovići su pokazali zube opakoj bolesti i dokazali da voljom, snagom i pozitivnim mislima tužne priče ipak mogu imati sretan kraj. Ovo je ta priča bez ikakvih naših intervencija

Bolničko liječenje nije kraj borbe s rakom. Može se reći da ona tek počinje kad mališani završe sa zračenjem, kemoterapijama, operacijama... Za mnogu djecu, upravo tad psihosocijalna pomoć i podrška od velikog su značaja.
Borba s rakom je izuzetno teška i iscrpljujuća, kako za dijete, tako i za cijelu porodicu. Samo saznanje i uspostava dijagnoze predstavljaju šok, koji u momentu mijenja život cijele porodice.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.