DANI 1077 | 01.03.2020.

Svetlana Cenić

Piše: Svetlana Cenić

Osmatračnica Kastel

Zasrbuj i za pojas zadeni!

Koliko je pogubno to stvaranje lažnog optimizma, aplaudiranje i impresioniranost međunarodnih zvaničnika na bilo šta, vidimo. Još pogubnije priča o nekakvoj legitimnosti izabranih, koje dobijemo nakon uhodane prakse nameštanja zapisnika sa biračkih mesta, kupovine glasova, obećanja o najvećim gradilištima u Evropi i razmeštanja nedotupavnih po javnoj upravi.
Formirala se vlast na državnom nivou godinu posle izbora, pucalo se najavama reformi po jubilarni stoti put, novi predsedavajući Saveta ministara najavio kako će se baviti isključivo ekonomijom, a onda odluka Ustavnog suda i eto nas opet u priči o ratu. Što je najstrašnije od svega. Jer, em što je masama ispran mozak odavno, em što inače trtljamo o tome kako je dobro dok ne puca, a decu podižemo na priči o tome da se ne valja zamerati, a onda taj strah od rata dodatno parališe i mozak i stomak.
Ništa drugačije neće glasati ni narednih izbora. Računica prosta i svima znana: javna uprava puna podobnih glasova, nepodobni odoše ili sede kući razmišljajući za koga uopšte vredi glasati kad su svi, je l‘ te, isti.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.