DANI 1077 | 01.03.2020.

Saša Rukavina

Piše: Saša Rukavina

Tesla ipak može sjeći brandenburšku šumu

moderna vremena

Njemački sud presudio, znamo i u čiju korist

Tesla ipak može sjeći brandenburšku šumu

Vrhovni upravni sud njemačke savezne države Brandenburg dozvolio je američkoj kompaniji Tesla da nastavi krčenje šume na mjestu svoje buduće tvornice u blizini Berlina, prenio je Handelsblatt. Odluka je donesena nakon što su radovi bili privremeno zaustavljeni na zahtjev brandenburške Zelene lige i Bavarskog udruženja za zaštitu i očuvanje okoliša.
U odluci Vrhovnog suda navodi se da su ispoštovane sve sudske naredbe vezane za izgradnju tvornice koja će zauzeti ukupno 155 hektara današnje šume. U prvoj fazi su do kraja februara posječena 92 hektara velike šume u blizini Grünheida, do kraja sezone rasploda životinja bit će očišćena i preostala 63 hektara i sljedeće godine mogla bi početi proizvodnja Teslinih električnih automobila.
Handelsblatt prenosi izjavu njemačkog ministra ekonomije Petera Altmayera da će uz pomoć nove Tesline fabrike “Njemačka pokazati da okoliš i ekonomija nisu međusobno isključivi koncepti”. Tesla u novom pogonu planira proizvoditi oko pola miliona električnih automobila godišnje.
Zastupnici kompanije američkog tehnološkog mogula Elona Muska kažu da će Tesla voditi brigu o okolišu u blizini tvornice i diljem Brandenburga.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.