DANI 1077 | 01.03.2020.

Jelena Aleksić, Beograd

Piše: Jelena Aleksić, Beograd

Vladalac i njegova država

komšiluk

Srbija polovinu proljeća slavi novim izborima

Vladalac i njegova država

Sve ankete predviđaju Vučiću podršku oko 50 odsto izašlih građana, kao i do sada, dok dio opozicije ulazi u fazu bojkot bojkota, što ne želi da tumači ni najradoznaliji, a nekmoli prosječan srbijanski glasač

Dok je ovakve opozicije u Srbiji, vladajuća stranka nema mnogo briga o novim četvorogodišnjim, pa i petogodišnjim mandatima na svim nivoima vlasti. Naprosto, ni sedam godina posle, opozicija nije uspela da se ujedini, ponudi svež program i izađe pred građane principijelna u svojim obećanjima. Zato, uoči novih izbora krajem aprila, većina građana, naročito u unutrašnjosti zemlje, ne zna šta je bojkot, ko tačno učestvuje u njemu, zašto ne treba da izađu na izbore, a za koga bi trebalo da glasaju ako ipak odluče da se pojave na izbornom mestu.
Govorimo o onima koji nisu raspoloženi da svoje poverenje dodele Aleksandru Vučiću i njegovoj Srpskoj naprednoj stranci, razume se. Jer, oni koji će glasati za Vučića su više od uigrane plesne trupe - oni razlikuju taktove, osmeh i poluosmeh, savršeno uvežbani za ritam kao jedan. I plesni podijum je njihov. I na dan izbora i posle jer su oni ti koji će još jednom zaigrati uz slavljeničku zdravicu predsednika Vučića, glavnog među 700.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.