DANI 1077 | 01.03.2020.

Saša Rukavina

Piše: Saša Rukavina

Praviće mjenjače za električni Mitsubishi

BIZNIS VIJESTI

TMD Group u Gradačcu gradi fabriku

Praviće mjenjače za električni Mitsubishi

Jedna od najvećih bh. kompanija TMD Group u Gradačcu gradi novu fabriku u kojoj će, po riječima predsjednika uprave Adema Hanića, proizvoditi dijelove za novi električni automobil japanskog Mitsubishija.
"Proizvodnja će punim kapacitetom početi u junu 2021., a očekujemo da će taj pogon zapošljavati oko 100 novih radnika", rekao je Hanić.
Na prošlomjesečnoj svečanosti na kojoj je položen kamen temeljac bio je, javila je Fena, i federalni premijer Fadil Novalić, koji je rekao da su samo ovakvi pogoni "garant da ćemo ovdje živjeti i raditi, a ne napuštati zemlju". Nove tehnologije su, kaže premijer koji je po struci mašinski inžinjer, "ozbiljno ugrozile motore s unutrašnjim sagorijevanjem", a on je nedavno u Sarajevu razgovarao s predstavnicima Volkswagena o mogućnostima za proizvodnju nekih njihovih konvencionalnih modela u BiH.
Fabrika TMD motor components se gradi u Industrijskoj zoni II u Gradačcu, a investicija je vrijedna oko 20 miliona eura.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.