DANI 1075 | 01.01.2020.

Piše:

Oni su obilježili godinu!

završila 2019.

Umjesto klasične top-liste

Oni su obilježili godinu!

Kad godinu dana ostavljate sa strane bilješke o ljudima i njihovim potezima koje treba pamtiti, onda se na kraju, kad podvlačite crtu, iznenadite koliko u Bosni i Hercegovini nije sve crno, koliko ima dobrih, vrijednih, pametnih, uspješnih ljudi, ali i koliko se oni malo uspijevaju probiti pored svih onih galamdžija koji nam i bez da zinu, naprave ozbiljan problem. Zato izbori najličnosti nikad nisu laki i nikad crtu ne možete podvući a da se ne pitate kako naći mjesta za još samo... Na našoj listi ih je deset, uz Željka Komšića, to su Azra Dedić, Amel Tuka, Sana Alajmanović, Šuhret Fazlić, Husein ef. Kavazović, Fikret Kubat, Mirko Šarović, Suad Bešlić, Helem nejse

Nova verzija aplikacije Islamske zajednice za Android nudi i uslugu kibla-kompasa, čime je dodatno obogaćen servisni segment aplikacije razvijene kao podrška vjernicima u svakodnevnom životu. Ranije je, podsjeća Mina, u aplikaciju uvrštena usluga Pronađi džamije u svojoj blizini, a u saradnji s razvojnim timom Vaktija.ba, unaprijeđena vaktija koja pokriva sve gradove u BiH. Znatno je olakšan i pristup kategoriji Pitanja i odgovori. Ovaj inovativni iskorak Islamske zajednice u digitalni svijet autorski je produkt administratorskog tima web portala Islamskazajednica.ba, a aplikacija se može preuzeti putem Google PlayStorea..
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.