DANI 1075 | 01.01.2020.

Jasmin Tajić

Piše: Jasmin Tajić

Bajević. Dušan Bajević!

Sport

Da li je reprezentacija BiH konačno u pravim rukama?

Bajević. Dušan Bajević!

Princ sa Neretve novi je selektor fudbalske reprezentacije BiH, a legendarni fudbaler Veleža i najtrofejniji bh. trener u historiji odlučio je pomoći u vrlo teškom i veoma važnom trenutku

Proslavljeni bosanskohercegovački stručnjak Dušan Bajević novi je selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ovo je odluka sjednice Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, čija je ključna tačka upravo bilo imenovanje novog selektora popularnih zmajeva.

Zahtjevan zadatak

Sedamdesetjednogodišnji Dušan Bajević posljednji trenerski angažman imao je 2012. u grčkom Atromitosu. Prethodno je radio i u AEK-u, Omoniji, Olympiacosu, Crvenoj zvezdi, Arisu, PAOK-u i Veležu, uz napomenu da je s AEK-om i Olympiakosom osvojio ukupno osam naslova prvaka Grčke te kupove i superkupove te zemlje.
U najtežim godinama za bh. fudbal, kada je prijetila suspenzija UEFA, bio je uključen u Komitet za normalizaciju te je od tada uključen i u rad N/FSBiH, zbog čega ga navijači posebno cijene.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.