DANI 1075 | 01.01.2020.

Faruk Šehić

Piše: Faruk Šehić

O Berlinu, ribama, pištoljima

ruinlust

Jedino od mirisa strugača osjećam blagu mučninu

O Berlinu, ribama, pištoljima

Pa, jaro, ne živim ni ja ništa bolje od većine ljudi u BiH, ali to ne znači da ne volim sebi kupiti dobru stvar. Isto kao što biti ljevičarem ne znači da trebaš hodati prljav, neuredan i otrcan

Kad god me pitaju šta radim u Berlinu, kako provodim vrijeme?, odgovor je uvijek isti: živim. Isto kao što živim u Sarajevu ili kao što sam živio u mnogim drugim gradovima (tokom rata i u selima). To je onaj običan život, bez spektakularnosti kakvu očekuje mlad čovjek ili mlada duša u starijem tijelu. Uzbuđenje zaobilazim u širokom luku. Jedino uzbuđenje koje me zanima je ono izazvano pisanjem. Kad napišeš nešto čime si zadovoljan onda se javi uzbuđenje, zadovoljstvo kakvo rijetko srećem u vanjskom svijetu.
Drugo najveće uzbuđenje je kada potone plovak i ti kontriraš, blago, ne šabački, kako sam na ribarskim forumima pročitao da se naziva divljačko i prekomjerno kontriranje ribi.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.