DANI 1075 | 01.01.2020.

Đorđe Krajišnik

Piše: Đorđe Krajišnik

OPSER

opservatorij

OPSER

DAN INSAM-a

INSAM Institut za savremenu umjetničku muziku obilježio je 18. decembra petu godišnjicu od osnivanja i tim povodom organizovao Dan INSAM-a. Ovaj događaj je obuhvatao cjelodnevni program kojeg su činili niz predavanja i svečana koncertna promocija INSAM Journala. Nova izdanja INSAM Journala predstavio je urednički tim koji čine: Bojana Radovanović (glavna i odgovorna urednica), Milan Milojković (urednik teme broja, INSAM Journal III), Rijad Kaniža (asistent urednika), te članovi uredničkog tima Miodrag Šuvaković i Amila Ramović..

IZLOŽBA DESTILOVANO LICE

Retrospektivna izložba Milovana Destila Markovića, otvorena 12. decembra u Muzeju savremene umjetnosti RS-a u Banjoj Luci, obuhvata period od četiri decenije stvaralaštva ovog umjetnika, počevši od 80-ih godina, kada je bio jedan od ključnih aktera beogradske umjetničke scene kao predstavnik nove slike i postao najmlađi do tada dobitnik Politikine nagrade, ali i član grupe Žestoki, koja je pokrenula kultni klub Akademija 1982, kazali su iz MSURS-a povodom ove izložbe.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.