DANI 1075 | 01.01.2020.

Mirela Dautbegović

Piše: Mirela Dautbegović

mirelizmi

Svi ćemo na popravni

Pričam neki dan sa Selvedinom, izvrćem onu narodnu i govorim da nije važno sudjelovati, važno je pobijediti. "Nije važno samo sudjelovati u školi, važno je i završiti, ali nešto i naučiti", kaže S., "ali ako govorimo o kupljenim diplomama, onda je od velike važnosti i sudjelovanje na nastavi. Onda barem znaš ponešto o onome što te dočeka na poslu. A ne ko ovi što kupe diplomu, pa onda po cijeli dan na poslu ispijaju kafe, prave selfieje, fejsbukuju, vajberuju s familijom i prijateljima, gledaju kud sunce hoda, a onda po isteku radnog dana umorni odlaze kući, žaleći se na posao, nedostatak vremena, platu, šefa, dosadnu kolegicu koja samo radi i nije nimalo zabavna. A, gle čuda, kolegica završila školu po starinski, zna znanje i vuče za sve one koji, eto, ni za šta nemaju vremena".
Nisu problem samo kupljene diplome, na površinu je ne tako davno isplivao još jedan mnogo ozbiljniji problem, takozvani slučaj PISA.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.