DANI 1075 | 01.01.2020.

Adem Džaferović

Piše: Adem Džaferović

Do kada ćemo testirati sreću

migracije

Sarajevski umjesto državnog projekta

Do kada ćemo testirati sreću

Brojni su objekti neperspektivne vojne imovine u BiH, a jedino je Blažuj postao perspektivan za migrante. Zbog toga danas strah Krajišnika preuzimaju Sarajlije

Protekla 2019. godina bila je dosta teška za Bosnu i Hercegovinu. Ne, ne mislim na to što je godina iza nas prošla u pokušajima i sabotiranjima formiranja državne vlasti. Radi se o problemu sa kojim se nismo suočili na najbolji način, bez obzira na to što je uredno funkcionisalo državno ministarstvo nadležno za migrantsku krizu.
Teret migrantske krize nije pravilno raspoređen, pa je tako Unsko-sanski kanton trpio najviše. Ovom kantonu je nedavno, kako nezvanično saznajemo, stigla ponuda iz Bosanskog Grahova za prihvat određenog broja migranata iz najopterećenijeg kantona. Tako će, prema našim informacijama, kada bude formirano novo Vijeće ministara, Operativni štab za pitanje migracija USK-a proslijediti novom ministru sigurnosti ponudu iz Grahova kako bi se razmotrile mogućnosti formiranja prihvatnog centra u ovoj opštini.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.