DANI 1075 | 01.01.2020.

Amela Lončarić

Piše: Amela Lončarić

Džaba se tukli, NATO-u valja Program reformi

buran kraj godine

BiH dobila Vijeće ministara i vratila se na put u NATO

Džaba se tukli, NATO-u valja Program reformi

Iako je zbog Božića za NATO 24. decembar bio neradni dan, visoki funkcioner Saveza došao je u sjedište bh. Misije u Bruxellesu, gdje mu je Mitar Kujundžić, šef bh. Misije pri NATO-u, u Bruxellesu predao dokument Program reformi BiH

Bosna i Hercegovina je 23. decembra, četrnaest mjeseci nakon općih izbora, napokon dobila novi saziv Vijeća ministara BiH. Predstavnički dom Parlamenta BiH je na hitnoj sjednici potvrdio imenovanje svih ministara, osim ministra za ljudska prava i izbjeglice Mlađena Božovića (DNS) za kojeg je SIPA netom prije sjednice okončala sve provjere, ali njegovo potvrđivanje za ministra, kako je pojašnjeno, nije bilo moguće iz proceduralnih razloga, pa će to biti učinjeno u januaru.
Na preuzimanje funkcije još će sačekati i Vladimir Mijatović (SP), kandidat za zamjenika ministra sigurnosti, budući da je sporna njegova diploma iz prijeratnog perioda. Tako je barem rekao Zoran Tegeltija, novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH, ne precizirajući o čemu se konkretno radi.

Pobjednici, izdajnici, prevaranti..
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.