DANI 1074 | 01.12.2019.

Amela Lončarić

Piše: Amela Lončarić

Vlast

Program reformi ipak jeste godišnji nacionalni plan

Dogovor, pobjeda ili izdaja? Istina je negdje između

Dokument Program reformi u BiH koji je usvojilo Predsjedništvo BiH za neke je pobjeda svih građana, a za druge izdaja RS-a. Usvajanjem tog dokumenta očekuje se da nakon više od godinu bude otkočen proces uspostave vlasti kako na državnom, tako i na nižim nivoima

Jedan sasvim običan, čitaj mrtav, dan na bh. političkoj sceni, a takvih je bilo bezbroj u ovih nešto više od godinu dana poslije općih izbora, pretvorio se u nešto čemu se niko nije nadao. Desio se, zamislite - dogovor! Sve do 19. novembra to je bila nepoznata riječ za bh. ključne političke figure. I baš ništa nije dalo naslutiti da će trojac u državnom Predsjedništvu, Željko Komšić, predsjedavajući, i članovi Šefik Džaferović i Milorad Dodik na vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH iza zatvorenih vrata postići dogovor. Sastanak je organizovan u strogoj tajnosti, jer se za sjednicu saznalo tek po njenom završetku.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.