DANI 1074 | 01.12.2019.

Saša Rukavina

Piše: Saša Rukavina

uvodnik

Sabina u Pazariću

Odmah da ne bude zabune: ja sam samo običan, prosječan novinar opšte prakse, univerzalna neznalica, pa mi ne pada na pamet ni da razmišljam, a kamoli da pametujem o slikama iz Pazarića koje je federalna poslanica Sabina Ćudić tako pljusnula javnosti u lice. Ja ne znam ništa o tome kako se brine o ljudima sa toliko posebnim potrebama kakvi su u Pazariću, ja ne znam ko je, kada, kako i zašto napravio te snimke i ja ne znam ko govori istinu - roditelji štićenika Pazarića koji tvrde da su njihova iskustva tačno takva ili roditelji drugih štićenika Pazarića koji tvrde da je situacija potpuno drugačija.
Ali, ja znam da ne postoji nikakvo, ama baš nikakvo opravdanje da se dijete veže za radijator. Ako je to medicina, onda je glupa i odmah je treba mijenjati, kaže zdrava logika za koju znanje ne treba. Jer, ako pacijenta moraš vezati (pardon - fiksirati) da ne bi povrijedio sebe i druge, onda je apsurdno da ga fiksiraš za ono što je statistički jedan od glavnih uzroka povređivanja u svakoj porodici koja čak i nema posebnih potreba. Dalje niti smijem, niti hoću sam razmišljati.
Dalje najmanje dvije specijalističke ekipe moraju ne razmišljati, nego raditi svoj posao.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.