DANI 1074 | 01.12.2019.

Tekst i foto: Berina Bahtanović

Piše: Tekst i foto: Berina Bahtanović

Nema čega nema!

šta sa cenerom

Zašto raste uvoz korištene odjeće i drugih tekstilnih proizvoda

Nema čega nema!

Kupovina u second hand trgovinama u svijetu je jako popularna, a i u naše društvo se lagano uvlači, što i ne čudi s obzirom na malu platežnu moć građana BiH. Reporterka Dana napravila je krug po Sarajevu, uporedila ponudu u trgovinama polovnom robom sa onim na klasičnim buvljacima, pijacama i u radnjama te stvorila sliku. Ali, sarajevsku: sagovornici su je upozorili da su cijene i polovne robe izvan Sarajeva čak i niže, a kvalitet je isti

Obišli smo nekoliko prodavnica polovne garderobe, popularnijih kao second handovi, i uporedili cijene sa robom na pijaci i u radnjama. Prvo što moramo naglasiti - kupovina odjeće u takvim radnjama traženje je igle u sijenu. Da biste pronašli dobar komad, morat ćete bukvalno prečešljati stvar po stvar. Dobro je da je u većini takvih butika sve raspoređeno po vrstama odjevnih predmeta i bojama. Najbolji dani za kupovinu su oni kad stigne nova roba. Skuplja je, ali i očuvanija. Kako dani prolaze, ostaje sve ofucanija i ofucanija.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.