DANI 1074 | 01.12.2019.

Đorđe Krajišnik

Piše: Đorđe Krajišnik

Knjige ponovo u nišama

opservatorij

Sajam izdavača/nakladnika Bosne i Hercegovine

Knjige ponovo u nišama

U sarajevskom Bosanskom kulturnom centru od 25. do 29. novembra održan je Sajam izdavača/nakladnika Bosne i Hercegovine Knjige u nišama. “Svojim trećim održavanjem, sajam Knjige u nišama otkriva vlastiti potencijal da utemelji nove tradicije i postavi novi horizont očekivanja u kulturnom životu Bosne i Hercegovine. U tome je sadržan i jedan dakako izazovan, ali u današnjim prilikama nedvojbeno potreban pravac, koji se organizatorima ovog kulturnog događaja nametnuo kao presudno važan: vratiti kulturi njenu društvenu važnost”, istakli su organizatori.

Članovi zajednice

Na sajamskim štandovima svoja izdanja su ove godine predstavili svi članovi Zajednice izdavača i nakladnika Bosne i Hercegovine u svojstvu domaćina – Buybook, Connectum, Vrijeme, University Press, Synopsis, Dobra knjiga, Naklada Mate, Malik Books i Imprimatur – dok su gostujući izlagači bili: Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, Orijentalni institut, Akademija nauka i umjetnosti BiH, Agarti Comics, Udruženje profesionalnih izdavača Srbije i Društvo crnogorskih izdavača.
“Budući da koncept ovog kulturnog događaj počiva na sintezi sajamskog i festivalskog programa, ovogodišnji KUN je ugostio i neke od najrelevantnijih autora sa domaće, regionalne i evropske kulturne, umjetničke i intelektualne scene, te priredio niz promocija recentnih izdanja iz tekuće produkcijske sezone”, ističu iz Zajednice.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.