DANI 1074 | 01.12.2019.

Saša Rukavina

Piše: Saša Rukavina

Za vrhunski miš, vrhunska i cijena

moderna vremena

Razerova briga za gejmere

Za vrhunski miš, vrhunska i cijena

Razer je predstavio dva nova bežična miša namijenjena gejmerima Basilisk X HyperSeeda i Basilisk Ultimatea, zasnovana na novoj HyperSpeed tehnologiji, koja je nešto ranije stigla na tržište u Razerovom Viper Ultimateu. HyperSpeed obećava 25 posto veću brzinu u odnosu na bilo koju drugu bežičnu gaming tehnologiju s latencijom klika manjom od 195 nanosekundi, u poređenju s 270 nanosekundi, što je trenutno najbolje u industriji. HyperSpeed omogućava, tvrdi Razer, stabilniju i pouzdaniju bežičnu vezu, a razlog za to je što miš skenira interferenciju na svim dostupnim kanalima svake milisekunde kako bi promijenio kanal i izbjegao kašnjenje i sjeckanje.
Basilisk Ultimate je namijenjen onima koji traže vrhunske performanse i profesionalni nivo, preciznost i izdržljivost miša. Ima i optički senzor Focus+ 20.000 DPI s preciznošću od 99,6 posto te optičku dugmad. Moguće je prilagoditi svaki njegov aspekt, uključujući funkcije svih 11 dugmadi, DPI osjetljivost, RGB osvjetljenje.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.