DANI 1074 | 01.12.2019.

Priređuje: www.automoto.ba

Piše: Priređuje: www.automoto.ba

Za sve podloge

Autodani

Land Rover Defender

Za sve podloge

Kratki Land Roverov Defender 90 dugačak je 4,32 metra, ima troje vrata i dovoljno mjesta za pet odraslih putnika u standardnom, odnosno šest u opcionom izdanju. Petovratna verzija 110 je 44 centimetra duža, standardno sa pet, a opciono sa dva sjedišta više. Duh novog Defendera naglašen je najsavremenijim LED svjetlima, ali karakterističnog retro dizajna. Standardna kombinacija boja sa maslinasto zelenom osnovom, crnim B, C i D krovnim nosačima i kontrastnim bijelim krovom svojevrsni je omaž prvom Land Roveru serije 1 iz 1947, ali su ponuđene i mnoge modernije kombinacije boja i širok izbor alu-naplataka u rasponu od 18 do 22 inča.
Novi Defender zadržava uzdužne krovne prozore, a enterijer donosi kombinaciju najsavremenijih digitalnih instrumenta, 10-inčnog tač-ekrana multimedije i stilizovanih klasičnih pomoćnih komandi za pogon i klimatizaciju, sa vrhunski izdržljivim premijum materijalima i kvalitetnom izradom. Upravljač je multifunkcionalan četverokraki, a interesantan detalji su i stilizovani utori za šarafe širom kabine.
U ponudi motora bazni dizel je 2.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.