DANI 1074 | 01.12.2019.

Priređuje: www.automoto.ba

Piše: Priređuje: www.automoto.ba

Sportsko srce u porodičnom duhu

Autodani

Ford Focus ST

Sportsko srce u porodičnom duhu

Osnovni znak raspoznavanja novog Fordovog Focusa ST je upečatljivi crveni logo na maski hladnjaka i petim vratima. Prednji branik je minimalno izmijenjen u odnosu na ST-Line tako što je saće maske hladnjaka spojeno sa centralnim usisnikom vazduha, dok su bočni usmjerivači vazduha istaknuti svijetlom farbom. U zadnjem braniku su ugrađena dva zasebna izduvna topa, dok je difuzor vazduha aerodinamički i stilski naglašeniji. Na Focusu ST su jedinstveno dezenirani 19-inčni točkovi sa Michelin Pilot Sport 4S gumama dimenzija 235/35.
Enterijer je sportski stilizovan, a u prvom planu su Recarova kožom obložena školjkasta sjedišta. Trokraki upravljač je blago zatupljen, a među daljinskim komandama sa desne strane ugrađena su dva mala crvena tastera sa S i Mode oznakama za aktiviranje standardnih režima rada Normal, Wet i Sport. U opcionom Performance paketu je i četvrti Track, namijenjen vožnji po sportskoj stazi.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.