DANI 1073 | 01.11.2019.

Jasmin Tajić

Piše: Jasmin Tajić

Igrački kadar nekvalitetan, šta ćemo kada ode Džeko?

Sport

Reprezentacija BiH izgubljena na putu ka Euru

Igrački kadar nekvalitetan, šta ćemo kada ode Džeko?

Odavno za bh. fudbal nisu bile bolnije kvalifikacije, kao što su ove za naredno Evropsko prvenstvo, a jedina šansa za plasman sada je baraž Lige nacija • Kapiten Edin Džeko blizu je kraja karijere, a pitanje je ko je njegov nasljednik?

Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, nakon veoma loše igre i poraza u Atini od Grčke (1:2) u osmom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. detektovao je nekoliko uzroka razočaravajućeg izdanja zmajeva.
Mali fond konkurentnih igrača, te fizička i psihološka potrošenost, za Prosinečkog su, kaže, glavni uzroci atinskog neuspjeha. Taj neuspjeh nam je šanse za direktan plasman sveo na minimum i sada se u posljednja dva kola moramo nadati da Finska izgubi od Lihtenštajna i Grčke, a da mi pobijedimo Italiju i Lihtenštajn i da idemo kao drugoplasirani na Euro.

Povreda

Malo ko još razmišlja o direktnom plasmanu na Evropsko prvenstvo, pa je jasno da će sada sve misli biti usmjerene na baraž Lige nacija. Podsjećamo, BiH je u tom takmičenju zauzela prvo mjesto u grupi Lige B, pa će imati polufinalni i finalni okršaj za mjesto na Euru.
“Momci su se potrošili i psihološki i fizički na Finskoj (pobijedili 4:1 u Zenici tri dana prije poraza u Atini, op.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.