DANI 1073 | 01.11.2019.

S. Rukavina

Piše: S. Rukavina

Aleksandar Obradović

Ličnost u fokus

Aleksandar Obradović

Aleksandar Obradović, radnik valjevskog Krušika, ušao je već u istoriju, bar Srbije ako već ne Balkana, a dilema je još samo je li on srpska verzija Edwarda Snowdena ili Juliana Assangea. To je, otprilike, sažetak procjena ono malo opozicije, slobodne javnosti i Srbijanaca koji još svake subote dokazuju da su jedan od pet miliona.
Ona Srbija koju predstavljaju njen ministar policije Nebojša Stefanović i agenti BIA koji su Obradovića hapsili, nema stav. Ili ga je bar teško iščitati iz zavrzlame koja stoji u zahtjevu za hapšenje, zahtjevu za otvaranje istrage, zahtjevu za ušutkivanje, šta li je već formalnopravni papir s kojim su mu pokucali na vrata. Jer, Obradović je, pojednostavili su ne famozni analitičari ili pravnici nego čisti logičari, osumnjičen da je lagao da je Branko Stefanović, otac ministra Nebojše, dio privatne firme koja je po povlaštenim cijenama dobivala oružje iz Krušika naveliko, a onda ga tušila po svim danas modernim svjetskim bliskim istocima. Kažu laže. Dakle, lažov.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.