DANI 1073 | 01.11.2019.

Arnel Šarić

Piše: Arnel Šarić

Prekrasni kraj

izvan svake kontrole

Prekrasni kraj

Osobe blagoslovljene starijom braćom i sestrama koji slušaju rock‘n‘roll najčešće su za njega saznavali tako što su prvorođeni prosljeđivali dobre albume novim pokoljenjima. Mi jedinci nismo bili te sreće, već smo se morali snalaziti na različite načine. Kako sam dio života proveo u intenzivnoj mentalnoj izolaciji (period izbjeglištva devedesetih godina), muzika je bila nešto daleko i nepojmljivo. Bez interneta, prijatelja i rodbine koji bi mi je predstavili, bio sam osuđen da slušam ono što se tada vrtjelo na lokalnim, nacionalno osviještenim radijskim stanicama Republike Hrvatske, što je postala prava noćna mora nakon što sam izlizao kasetu na kojoj mi je neko snimio Sexy Magazin Psihomodo Popa (i tako mi otkrio punk - hvala na tome!).
Imao sam još jedan izvor znanja o rock‘n‘rollu, iako ću toga postati svjestan tek kasnije. Stripove.

Vrata pakla

Talijanski Dylan Dog mi je pomogao da prebrodim jedan od najtežih perioda u životu, te mi je dao odgovore na pitanja koja sam postavljao isključivo sebi.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.