DANI 1072 | 01.10.2019.

Amra Brkić-Čekić

Piše: Amra Brkić-Čekić

Pedofili na slobodi, djeca u opasnosti

upiremo prstom

Legalni raj za seksualne predatore na društvenim mrežama

Pedofili na slobodi, djeca u opasnosti

Uz pomoć tajnog identiteta, predatori sve češće prilaze dovoljno blizu svojim potencijalnim žrtvama • Uspostavljanje registra pedofila u FBiH treba, prije svega, da bude u funkciji prevencije i zaštite djece, ali ga nema ni na vidiku

Rast mreže pedofilije zabilježen je u gotovo svim zemljama svijeta, a broj otkrivenih lanaca pedofilije u cijelom svijetu kontinuirano raste, što svakako sugeriše na ozbiljnost problema. Djeca su, prema policijskim izvještajima, sve više izložena pedofiliji i to preko chat rooma. IRC, Internet realy chat, omogućuje na poseban način prijetnju djeci, jer korisnici skriveni iza lažnog identiteta (nick name) i godina, dolaze u direktan kontakt s njima.
Nisu im potrebne nikakve posebne kompjuterske vještine jer internet omogućuje jednostavno pretraživanje i lako korištenje. Koristeći forume, traže potencijalne žrtve i pokušavaju ih primamiti na susret. Pedofili sada imaju mogućnost skrivajući identitet prići dovoljno blizu svojim potencijalnim žrtvama predstavljajući se članom teen grupe. Upravo je na ovaj način pedofil iz jednog bh.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.