DANI 1072 | 01.10.2019.

Ernad Metaj

Piše: Ernad Metaj

Lične sujete iznad Srebrenice

srebreničke projekcije

Zauzimanje busija pred lokalne izbore već je počelo

Lične sujete iznad Srebrenice

Trenutno probosansko jedinstvo u Srebrenici je podijeljeno u dva tabora. Ako je suditi po trenutnom stanju, biće lakše obići sve od BiH do SAD-a nego pomiriti lične sujete onih koji sebe vide kao legitimne predstavnike Bošnjaka u Srebrenici

Ne vjeruje Muhamed Alić, proizvođač drvenog uglja i uzgajivač bikova iz Srebrenice, da se u fotelju načelnika u ovom gradu na narednim lokalnim izborima može vratiti Bošnjak. Prati dešavanja u politici i čuo je da se opet zagovara probosansko jedinstvo, ali ne vidi matematiku jer je u Srebrenici sve manje ljudi.
“Oni se opet udružuju, koga će udružiti kada su svojim politikama rastjerali narod. Moja supruga od 2009. ima trgovinu, vjerujte da se do danas prepolovio broj mušterija. Problem je i u povjerenju, jer se oko politike uglavnom vrti uzak krug ljudi od kojih mnogi ne žele vidjeti dalje od vlastitog interesa”, rekao nam je Alić.
Ovaj čovjek, čija djeca su odrasla i školovala se u Srebrenici, smatra da patriotske poruke više neće biti dovoljne da se animiraju ljudi.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.