DANI 1072 | 01.10.2019.

Jasmin Tajić

Piše: Jasmin Tajić

Da li je Prosinečki i jedini i glavni krivac?

Sport

Razočaravajuće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine

Da li je Prosinečki i jedini i glavni krivac?

Iako je selektor naše reprezentacije podnio ostavku nakon poraza od Armenije s 2:4, Izvršni odbor N/FSBiH nije je prihvatio, a pravo pitanje je, ipak, ima li Bosna i Hercegovina stvarni kvalitet ili smo evropski prosjek

Očekivali smo mnogo, a dobili malo od kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Nadali smo se i borbi za prvo mjesto u Grupi J sa Italijom, a sada se nadamo da iza nas na tabeli ne ostane samo slabašni Lihtenštajn.
Posljednji šamar našoj fudbalskoj javnosti upućen je u Yerevanu, kada su zmajevi poraženi od Armenije s 2:4. Odmah nakon te utakmice selektor Robert Prosinečki podnio je ostavku. Bio je uporan u svom stavu da želi otići s klupe naše reprezentacije, ali stvari su se promijenile dva dana poslije utakmice.
Izvršni odbor Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odlučio je da ne prihvati ostavku Prosinečkog, obrazlužući to činjenicom da ona nije dostavljena u pisanoj formi.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.