DANI 1072 | 01.10.2019.

Đorđe Krajišnik

Piše: Đorđe Krajišnik

Skupovi tačaka koji se protežu kroz prostor

postavke

Ideja o trajanju kao neprekinutom procesu

Skupovi tačaka koji se protežu kroz prostor

Izložba Miodraga Manojlovića obuhvata selekciju medijski raznovrsnih radova (crteža, animacija, objekata), koji su nastajali u različitim periodima

U Kulturnom centru Trebinje postavljena je tokom septembra izložba Neznatno umjetnika Miodraga Manojlovića. Izložba obuhvata selekciju medijski raznovrsnih radova (crteža, animacija, objekata), koji su nastajali u različitim periodima. Postavkom radova u prostoru, kako je rečeno iz KC-a Trebinje, želi se obuhvatiti ideja o trajanju, kao o neprekinutom procesu u kojem su neznatne promjene takve da bismo im trebali prići sporo i tiho.
Tako možda možemo vidjeti kako se planina pomjera i kako se baš s onog brda vidi cijeli svijet…
Izložba je nastala kao nastavak izložbe Gustina koju je Miodrag Manojlović imao 2016. godine u Muzeju savremene umjetnosti RS-a.

Dopunjeno izdanje

“Od vremena te izložbe intenzivno sam radio na novim radovima, na sagledavanju slabih tačaka te izložbe i na njenom eventualnom dopunjenom izdanju. Kulturni centar Trebinje je sasvim drugi prostor, pa je stoga i postavka zahtijevala drugačiju organizaciju radova unutar njega”, kaže Manojlović.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.