DANI 1072 | 01.10.2019.

Đorđe Krajišnik

Piše: Đorđe Krajišnik

Počeo obrazovni program “Politike svakodnevnice”

opservatorij

Ispitivanje izazova savremenog društva i svakodnevnog života

Počeo obrazovni program “Politike svakodnevnice”

Udruženje za kulturu i umjetnost Crvena pokreće obrazovni program pod imenom “Politike svakodnevnice” posvećen kritičkom, feminističkom, teorijskom i praktičnom ispitivanju izazova savremenog društva i svakodnevnog života. Program, kako su kazali iz Crvene, čine četiri povezana modula koja će biti realizirana u toku ove i naredne godine. Radi se o modulima: “Grad i priroda”, “Rad i odmor”, “Žene i društvo” te “Politika i umjetnost”.
U okviru prvog modula, pod nazivom “Grad i priroda”, koji je održan od 19. do 22. septembra, bilo je riječi o pitanjima razvoja i interakcije urbanih i okolišnih sistema.

Savremene rasprave

Obrazovni cilj programa bio je, kako ističu iz Udruženja Crvena, da uvede učesnice i učesnike u savremene rasprave i političke dileme koje okružuju četiri velika izazova savremenog doba: prostorno-okolišni, radno-proizvodni, rodno-disciplinski i medijsko-reprezentacijski.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.