DANI 1072 | 01.10.2019.

Đorđe Krajišnik

Piše: Đorđe Krajišnik

OPSER

opservatorij

OPSER

MEŠA SENKI MARIĆ

Nagrada “Meša Selimović”, koja se dodjeljuje za najbolji roman objavljen u prethodnoj godini na govornom području BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, dodijeljena je Senki Marić za roman “Kintsugi tijela”. “Sama nagrada koja nosi ime Meše Selimovića je izuzetno vrijedna. Za mene je intimno bio jedan od najvažnijih pisaca, u kojeg sam se doslovno zaljubljivala. Uvijek sam u podjeli koja je postojala između Meše Selimovića i Ive Andrića pripadala Mešinom taboru, tako da je ovaj trenutak još posebniji”, kazala je Senka Marić prilikom uručenja nagrade u okviru književnih susreta Cum Grano Salis u Tuzli..

PLAKATI I LUTKE

U Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti u Sarajevu otvorena je izložba “Plakati i lutke”, na kojoj su učenicima i ostaloj publici predstavljeni plakati iz arhiva i lutke iz fundusa Pozorišta mladih Sarajevo. Izložba je organizovana u saradnji sa Pozorištem mladih Sarajevo u okviru projekta Otvoreno u PM.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.