DANI 1072 | 01.10.2019.

Razgovarala: Tamara Nikčević

Piše: Razgovarala: Tamara Nikčević

Logično je da su htjeli ubiti i Vučića

intervju

Milivoje Katnić

Logično je da su htjeli ubiti i Vučića

Crnogorski glavni specijalni tužilac za Dane govori o nedavno objavljenoj prvostepenoj presudi osuđenima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori oktobra 2016. i objašnjava kakvu je ulogu tog dana imao mitropolit Amfilohije Radović, zašto Rusija odbija zahtjev crnogorskog tužilaštva da sasluša organizatore zavjere, oficire GRU Eduarda Šišmakova i Vladimira Popova, i kako je, kao tužilac, “spašavao” glavu predsjednika Aleksandra Vučića

Otkako je 2015. godine izabran za glavnog specijalnog tužioca, Milivoje Katnić je u Crnoj Gori slavljen koliko i osporavan. Katnić je takav status zaslužio zahvaljujući prije svega činjenici da je podigao optužnicu protiv trinaest lica osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije i za terorizam u pokušaju na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori (16. oktobar 2016.). U Višem sudu u Podgorici godinu i po trajalo je ovo suđenje vijeka, koje je direktno prenosilo više crnogorskih medija. Na kraju, Sudsko vijeće sutkinje Svetlane Mugoše je 9.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.