DANI 1072 | 01.10.2019.

Razgovarao: Saša Rukavina

Piše: Razgovarao: Saša Rukavina

Popuštanje Dodiku je put u anarhiju

Intervju dana

Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH

Popuštanje Dodiku je put u anarhiju

Ničiji unilateralni diktat, pa ni udruženi Dodik-Čović diktat ne može proći. Za svaku promjenu potreban je dogovor svih nas koji živimo u BiH i posebno dogovor koji je moguće provesti kroz institucije države. Ova zemlja ne može podnijeti nikakve dodatne ni etničke, ni teritorijalne podjele. Nije moguće pomjeranje građanskog prema etničkom. Mogući su samo obrnuti procesi, a to su procesi reintegracije i pomjeranja težišta s etničkog prema građanskom, jasan je član Predsjedništva BiH i potpredsjednik SDA

DANI: Ovi će Dani pred čitaoce 1. oktobra. Spremajući se polovinom septembra za razgovor, tražio sam i po glavi i po dokumentaciji podatak da li je ikad do sada država godinu završila bez budžeta i nisam to našao. Hoće li ovo biti prva u kojoj se BiH privremeno finansirala?

DŽAFEROVIĆ: Želim da vjerujem da neće. Do kraja godine imamo još tri mjeseca. Ukoliko bude dobre volje, moguće je imati budžet za ovu godinu do kraja godine. Sličnu situaciju smo imali 2011.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.